123lijfrente.nl nieuwsblog

Wat betekent de nieuwe pensioenwet 2023 voor u?

Wat betekent de nieuwe pensioenwet voor (uw) lijfrente?

Op 30 mei 2023 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel ‘Wet toekomst pensioenen’ aangenomen. Daarmee zijn niet alleen tal van wijzigingen op het terrein van pensioenen een feit geworden, maar ook diverse wijzigingen op het gebied van lijfrente. De startdatum van de nieuwe wet is 1 juli 2023.

Er was sprake van het feit dat de mogelijkheid om een tijdelijke oudedagslijfrente aan te kopen zou komen te vervallen. In plaats hiervan zou het alleen nog maar mogelijk zijn om een levenslange lijfrente aan te kopen. De lijfrente uitkering zou dan dezelfde looptijd krijgen als het direct ingaand pensioen. Gelukkig is dit voornemen niet doorgevoerd omdat 98% van de klanten bij ons kiest voor een tijdelijke uitkering en niet willen kiezen voor een levenslange uitkering.

De mogelijkheid om maximaal 10% van een vrijkomende lijfrente in één keer te ontvangen wordt waarschijnlijk actueel vanaf 1 juli 2024. De 10% afkoopregeling houdt in dat je niet meer het hele lijfrente bedrag om hoeft te zetten in een uitkering over meerdere jaren. Zodra bekend is wanneer u officieel van deze afkoopregeling gebruik kan maken, zullen we u aanvullend informeren.

Hoewel de nieuwe pensioenwet in een aantal gevallen een terugwerkende kracht heeft vanaf 01-01-2023, heeft het géén consequenties voor alle lopende lijfrente contracten.


Hieronder de belangrijkste 3 wijzigingen wat betreft de lijfrente.


Verlenging periode jaarruimte

De jaarruimte is het bedrag dat u op uw inkomstenbelasting in mindering mag brengen en vervolgens mag inleggen als premie of koopsom in een lijfrente polis of rekening. U verlaagt hiermee uw belastbaar inkomen in het jaar van aftrek. Het opgebouwde vermogen is vrijgesteld van vermogensbelasting. Tot voor kort verloor de klant het recht op jaarruimte als de klant op 1 januari van een bepaald jaar de AOW datum had bereikt. In de nieuwe wet wordt deze periode met 5 jaar verlengd. Dat betekent dat u voortaan tot 5 jaar ná het bereiken van uw AOW leeftijd lijfrente premies mag inleggen. Een behoorlijke verruiming dus.


Verhoging van de premiegrens van de jaarruimte

Om voor u de hoogte van de jaarruimte te bepalen maakt u gebruik van een formule. In de formule wordt gebruik gemaakt van een opbouwpercentage om de maximale premieruimte te kunnen berekenen. Dit percentage stijgt van 13,3% naar 30% (cijfers 2023). Een aanzienlijke verruiming dus.


Verruiming reserveringsruimte

Met de reserveringsruimte had u de mogelijkheid om gedurende een inhaalperiode van 7 jaar de onbenutte jaarruimte in te halen. De periode van 7 jaar wordt door de invoering van de nieuwe wet verruimd naar 10 jaar. Ook wordt de omvang van de reserveringsruimte begrenzing gesteld op maximaal € 38.000,- (cijfers 2023). Ook hier dus een aanzienlijke verruiming.


Interessant voor u?

Heeft u een aantoonbaar pensioentekort? Ook al heeft u de AOW leeftijd bereikt? Dan bestaat er voor u vanuit de nieuwe pensioenwet de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk premies in mindering te brengen op uw persoonlijk inkomen en daarmee een aanvullend inkomen in de vorm van een direct ingaande lijfrente aan te kopen. Of nog even uit te stellen. De waarde van de lijfrente valt in Box 1.


Bereken hier direct de hoogte van uw jaarruimte.

Heeft u vragen of wilt u met ons overleggen over uw lijfrente? Tel: 085-888 4070.

.



De rente stijgt; nu lijfrente uitkering aankopen of nog even wachten?

Uw lijfrente valt binnenkort vrij en u moet een beslissing nemen of u met de lijfrente waarde een lijfrente uitkering gaat aankopen óf dat u de aankoop van de lijfrente uitkering nog even uitstelt. Een lastige keuze, zeker nu de afgelopen maanden de rente voor de aankoop van een direct ingaande lijfrente licht gestegen is. Maar bij uw beslissing kunnen meer zaken een rol spelen. We nemen deze graag met u door.

Bij uw afweging zullen een aantal zaken een rol spelen:

Mag u de aankoop van de lijfrente uitkering nog verder uit te stellen? 

Dat hangt mede af van uw leeftijd. Stel; u wordt in enig jaar 71 jaar. De spelregels met betrekking tot lijfrente bepalen in dat geval dat uw keuze om verder uit te stellen zeer beperkt is. U zult dan de aanvraag uiterlijk in december van dat kalenderjaar moeten indienen. Het feit dat u de eerste fysieke uitkering in het kalenderjaar daarop volgend ontvangt, is in dat geval wél toegestaan. Zie ook onze bestaande nieuwsblog hierover.

Heeft u dringend behoefte aan aanvullend inkomen of is de lijfrente een prettige aanvulling?

Stel; u heeft op dit moment nog geen behoefte om een lijfrente uitkering aan te kopen. U kunt er dan voor kiezen om de beschikbare waarde nog even uit te stellen op basis van een vaste- of een variabele rente.

Wat als de rente nog verder omhoog gaat?

Iedereen heeft een mening over de ontwikkeling van de rente. Maar niemand weet het echt. Het blijft koffiedik kijken. Blijft de rente laag in verband met de grote schuldenlast bij bedrijven en consumenten? Of loopt de rente verder op om bijvoorbeeld de oplopende inflatie af te remmen?

Hoe betekent de rentestijging voor mijn bruto-uitkering?

Heeft een rentestijging nou echt zoveel invloed op de hoogte van uw lijfrente uitkering? Stel u heeft de AOW leeftijd bereikt en u heeft € 20.000,- beschikbaar voor de aankoop van een 5 jarige lijfrente uitkering.

Kijk hieronder mee wat de invloed is van een rente stijging:

Rekenvoorbeeld:

Rente 0,32%

U ontvangt op basis van de huidige rente van 0,32% een bruto uitkering van circa € 336,- per maand.

Rente 1,32%

Stel dat de rente 1% stijgt naar 1,32%. Uw bruto uitkering bedraagt in dat geval circa € 344,- per maand. Het verschil per maand bedraagt dan bruto afgerond € 8,-.

Rente 2,32%

Stel dat de rente 2% stijgt naar 2,32%. Uw bruto uitkering bedraagt in dat geval circa € 352,- per maand. Het verschil per maand bedraagt dan bruto afgerond € 16,-.

U ziet dat bij een rentestijging van maar liefst 2% de verschillen per maand niet groot zijn.

Conclusie: of u met uw vrijvallend lijfrente kapitaal op dit moment een lijfrente uitkering moet aankopen is afhankelijk van een aantal factoren. De wettelijke regels spelen een rol, maar ook de rente. We hebben u laten zien wat de impact is op uw bruto lijfrente uitkering als de rente ten opzichte van nu met 2% stijgt. Het is aan u om te beslissen om de aankoop van de lijfrente uitkering verder uit te stellen. Wat denkt u? Gaat de rente verder stijgen…..?

Voor welke beslissing u ook wil kiezen; het is altijd verstandig om zoveel mogelijk uit uw lijfrente te halen en op zoek te gaan naar de aanbieder met de hoogste opbrengst. U kunt de gewenste berekeningen direct maken en online de gratis offertes opvragen.

Bent u op zoek naar de beste opbrengst-kosten combinatie, dan verwijzen wij u graag naar onze Laagste prijs garantie.

Of download het gratis e-book 2022 met heel veel tips & tricks over lijfrente.

Ieder mens is uniek, en iedereen heeft een eigen situatie. Wij nodigen u graag uit om gezamenlijk de mogelijkheden voor de aankoop van uw lijfrente te bespreken. Vindt u prettig om gewoon even te sparren? U bent van harte welkom. Tel: 085-888 4070. We staan u graag te woord.

 



Hoe lang kan ik maximaal de aankoop van mijn lijfrente uitkering uitstellen?

Hoe lang kan ik maximaal de aankoop van mijn lijfrente uitkering uitstellen?

We ontvangen regelmatig de vraag van klanten hoe lang zij, ná het bereiken van de einddatum van het huidige lijfrente contract, de aankoop van de lijfrente uitkering kunnen uitstellen. Bijvoorbeeld omdat de einddatum van het huidige contract inmiddels niet meer aansluit op het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd.

Voorbeeld:

U heeft een lijfrente bij een verzekeraar waarvan de einddatum van het huidige contract september 2021 is. U bereikt op 12 augustus 2024 de AOW gerechtigde leeftijd. Het is uw wens dat de ontvangst van de eerste lijfrente uitkering aansluit op het bereiken van uw AOW gerechtigde leeftijd.

Stap 1:

U maakt gebruik van de wettelijke bedenktermijn van maximaal 2 kalenderjaren. In dit voorbeeld dus tot maximaal december 2022. Uiterlijk in december 2022 moet de nieuwe bestemming door u zijn bepaald.

Hoe werkt de wettelijke bedenktermijn bij lijfrente?

U heeft bij een vrijkomende lijfrente, vanaf de einddatum van het huidige contract, de tijd tot 31 december van het daar op volgende kalenderjaar. Valt uw lijfrente bijvoorbeeld op 2 augustus 2021 vrij? Dan heeft u tot 31 december 2022 de tijd om de nieuwe bestemming van uw lijfrente te bepalen.

Stap 2:

Vervolgens dient u in september (of een andere kalendermaand) 2022 een aanvraag in waarbij de ingangsdatum van het contract september 2022 wordt en de startdatum van de uitkeringen augustus 2023 wordt. U heeft gekozen voor een uitkeringstermijn per jaar achteraf. U ontvangt in dat geval ultimo augustus 2024 de eerste fysieke jaarlijkse uitkering. U bent dan op het moment van ontvangst van de eerste fysieke lijfrente uitkering AOW gerechtigd. De aanbieder die inhoudingsplichtig is, zal inhouden conform AOW.

Mogelijke voordelen voor u:

  • U kiest voor een combinatie oplossing waarbij u bij 123lijfrente.nl maar één keer bemiddelingskosten hoeft te betalen;
  • Gedurende de uitstelperiode van het nieuwe contract is dezelfde rente van toepassing voor u als de rente wie is bepaald voor de uitkerende looptijd.
  • Door de combinatie oplossing weet u nu al hoe hoog de rente gedurende de uitkerende periode bedraagt. Indien de betreffende aanbieder gedurende de uitstelperiode de rente voor de uitkerende lijfrentes naar benden aanpast heeft u hier geen last van. Immers, de rente is al bepaald. Als de rente stijgt profiteert u hier helaas niet van.


Aandachtspunten:

  • Houdt u, als u gebruik wilt maken van de wettelijke bedenktermijn bij lijfrentes, zelf goed de maximale periode van 2 kalenderjaren in de gaten. Als u de wettelijke bedenktermijn laat verlopen doordat u niet binnen de gestelde termijn de nieuwe bestemming heeft bepaald, zult u bij de belastingdienst een beschikking moeten aanvragen. Veel gedoe waar u niet echt op zit te wachten.
  • Als u nu al bijvoorbeeld de 70 jarige leeftijd heeft bereikt kan het zijn dat de maximale wettelijke bedenktermijn in uw geval niet van toepassing is. Immers, de lijfrente spelregels schrijven in uw geval voor dat u uiterlijk in het kalenderjaar dat u (AOW leeftijd + 5 jaar) wordt, de nieuwe bestemming moet hebben gekozen. Lees: dat u een aanvraag voor een lijfrente uitkering moet hebben ingediend. Het feit dat u vervolgens in het daarop volgende kalenderjaar de eerste uitkering ontvangt is wél toegestaan.

 

Conclusie:

het is in praktijk prima mogelijk om de invulling van de lijfrente aan te laten sluiten aan uw specifieke wensen. Belangrijk daarbij is wel om heel goed de van toepassing zijnde lijfrente spelregels in acht te nemen. Wellicht is het bovenstaande voorbeeld voor u te uitgebreid en is het voor u al voldoende om te kiezen voor een jaarlijkse uitkeringstermijn achteraf.

Bent u ook geïnteresseerd in een bovenstaande maatwerk oplossing? Of vindt u het moeilijk om de juiste keuze te maken met betrekking tot de nieuwe bestemming van uw lijfrente? Neemt u dan contact op met onze servicedesk. We staan u graag te woord. Indien gewenst kunt u ook een persoonlijke afspraak inplannen.

 



Haal zoveel mogelijk uit uw lijfrente!

Haal zoveel mogelijk uit uw lijfrente!

U heeft de afgelopen jaren premie(s) betaald voor een aanvulling op bijvoorbeeld uw AOW- en/of uw pensioenuitkering. Deze premies heeft u destijds in mindering gebracht op uw persoonlijk inkomen en dat leverde u een fiscaal voordeel op. We noemen dit een lijfrente. De waarde van de lijfrente valt in box 1.

Inmiddels is de einddatum van de opbouwperiode bereikt en moet u binnen de wettelijke bedenktermijn een nieuwe bestemming bepalen voor uw beschikbare lijfrente kapitaal.

Hoe nu verder?

Als u zelf al heeft bepaald wat u met de opgebouwde waarde wilt gaan doen kunt u snel en gemakkelijk zelfstandig een berekening maken. Vraag vervolgens via de button “gratis offerte” een offerte op van de aanbieder waar uw voorkeur naar uit gaat. Deze ontvangt u per e-mail binnen één minuut in uw in- of spambox.

Vind u het moeilijk om de juiste keuze te maken met betrekking tot de nieuwe bestemming van uw lijfrente? Neemt u dan gerust contact op met onze servicedesk. We staan u graag te woord. Indien gewenst kunt u ook een persoonlijke afspraak inplannen inplannen. 

Overzicht van de belangrijkste mogelijkheden:

Stel: uw opgebouwde nieuw regime lijfrente kapitaal bedraagt € 85.000,-. U bent 65 jaar en u wilt direct ingaande lijfrente uitkering aankopen. U kunt dan kiezen uit de volgende opties:

 

De aankoop van een overbruggingslijfrente

Een overbruggingslijfrente is een periodieke uitkering die de periode overbrugt tot het jaar waarin u de 65-jarige leeftijd bereikt. Dat mag ook de AOW-gerechtigde leeftijd zijn of het jaar waarin u een uitkering vanuit uw bedrijfspensioenregeling gaat ontvangen. De ingangsdatum van de overbruggingslijfrente mag u zelf bepalen. De overbruggingslijfrente moet worden aangekocht bij een verzekeraar en de overbruggingslijfrente heeft een maximum uitkeringsbedrag per jaar.

 

De aankoop van een tijdelijke oudedagslijfrente

Een tijdelijke oudedagslijfrente is een lijfrente die ingaat in het kalenderjaar waarin u de 65 jaar wordt of in het kalenderjaar waarin u de AOW gerechtigde leeftijd bereikt. Als u nog premie heeft betaald ná 31-12-2013, dan kunt u met die opgebouwde waarde een tijdelijke oudedagslijfrente aankopen vanaf het kalenderjaar waarin u de AOW gerechtigde leeftijd bereikt. De tijdelijke oudedagslijfrente heeft een minimale looptijd van 5 jaar en een maximum uitkeringsbedrag per jaar. U kunt de tijdelijke oudedagslijfrente aankopen bij een verzekeraar of via banksparen.

 

De aankoop van een levenslange lijfrente

Een levenslange lijfrente is een lijfrente met een lange looptijd. Belangrijk verschil hierbij is bij welk soort aanbieder u de levenslange lijfrente aankoopt.

  • Koopt u de levenslange lijfrente aan bij een verzekeraar, dan stoppen de uitkeringen op het moment waarop alle verzekerden, zoals vermeld in de polis, zijn overleden. Is de lijfrentepolis gesloten op één leven en komt de verzekerde gedurende de uitkerende periode te overlijden, dan stoppen de uitkeringen en komt het resterende saldo in de polis ten goede aan de verzekeraar. Men noemt dit in jargon sterftewinst ten behoeve van de verzekeraar.
  • Koopt u de levenslange lijfrente aan bij een bank dan bedraagt de looptijd minimaal 20 jaar, gerekend vanaf het jaar waarin u de AOW-leeftijd bereikt. Het aantal jaren vóór uw AOW-jaar moet u hier nog bij optellen. Voor een levenslange lijfrente geldt geen maximumuitkering per jaar. Als u onverhoopt tijdens de uitkeringsduur komt te overlijden valt het saldo van de geblokkeerde banksparen rekening in de nalatenschap.

 

Tip: wilt u een hoog-laag constructie met uw lijfrente kapitaal maken? Dat kan! U combineert dan bijvoorbeeld twee tijdelijke oudedagslijfrentes met ieder een andere looptijd. Denk hierbij aan een combinatie van een tijdelijke oudedagslijfrente van 5 jaar en één van 10 jaar. Gedurende de eerste 5 jaar ontvangt u dan een hogere uitkering. Let er dan wel op dat u niet boven het toegestane jaarmaximum van een tijdelijke oudedagslijfrente uitkomt.

 

Bruto-netto traject van uw lijfrente uitkering

De aanbieder waar u de uitkering aankoopt is inhoudingsplichtig en zal de fiscale inhoudingen verzorgen. We noemen dit een voorheffing. Bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting zal een eventuele correctie worden doorgevoerd. De lijfrente uitkering die u vervolgens ontvangt op uw banksparen rekening is netto. Met betrekking tot de uitkeringstermijn kunt u kiezen uit: maand, kwartaal of per (half) jaar. De hoogte van de tijdelijke oudedagslijfrente is gebonden aan een maximumbedrag.

Lijfrente en overlijden

Als u uw beschikbare lijfrente gaat onderbrengen bij een aanbieder is het belangrijk om te weten wat er met uw lijfrentekapitaal gebeurt in het geval dat u komt te overlijden. Belangrijk hierbij is of uw lijfrentekapitaal bij een verzekeraar of via banksparen is ondergebracht.

  • Verzekeraar: als uw lijfrente is ondergebracht bij een verzekeraar heeft u een lijfrenteverzekering. Het is mogelijk om een lijfrenteverzekering op één dan wel op twee levens af te sluiten. Als u de lijfrenteverzekering op één leven heeft afgesloten en komt tijdens de looptijd van de lijfrentepolis te overlijden, dan stopt de verzekering en vervalt het restant saldo aan de verzekeraar. U kunt dit voorkomen door de lijfrenteverzekering op 2 levens te sluiten; uw partner is dan verzekerd van aanvullende inkomsten.
  • Banksparen: als uw lijfrentekapitaal is ondergebracht via banksparen, dan staat uw lijfrentekapitaal op een geblokkeerde bankspaarrekening. Als u tijdens de afgesproken looptijd van de lijfrente onverhoopt komt te overlijden valt het restant saldo van de geblokkeerde bankspaarrekening in de nalatenschap. U bent uw geld in dat geval dus niet kwijt.

 

Uw lijfrente en een eventueel faillissement van de aanbieder

Stel: u heeft uw lijfrentekapitaal ondergebracht bij een aanbieder en deze aanbieder gaat failliet. Wat gebeurt er dan met uw lijfrentekapitaal? Ook hier is weer belangrijk of uw lijfrentekapitaal bij een verzekeraar of via banksparen is ondergebracht.

  • Verzekeraar: als u uw lijfrentekapitaal heeft ondergebracht bij een verzekeraar en deze gaat failliet bent u in principe uw geld kwijt. Er bestaat bij verzekeraars geen depositogarantiestelsel. Indien een verzekeraar failliet dreigt te gaan zal De Nederlandsche Banksparen direct ingrijpen. In het uiterste geval bestaat er de mogelijkheid dat De Nederlandsche Bank de bestaande portefeuille binnen een netwerk van verzekeraars zal verdelen. Een andere mogelijkheid is dat De Nederlandse Staat de verzekeraar overneemt en de nieuwe eigenaar wordt.
  • Banksparen: Als u uw lijfrentekapitaal heeft ondergebracht bij een bancaire aanbieder valt uw banktegoed onder de bescherming van het depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel garandeert bepaalde tegoeden van rekeninghouders van een bank die haar verplichtingen niet meer kan nakomen. het depositogarantiestelsel vergoedt een maximum bedrag van € 100.000,- per rekeninghouder per bank als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

 

Tip: Bedraagt uw lijfrentekapitaal meer dan € 100.000,0? Denk dan eens aan de mogelijkheid om uw lijfrentekapitaal te spreiden over meerdere banken. Zo maakt u optimaal gebruik van de borging vanuit het depositogarantiestelsel.

Vind u het moeilijk om de juiste keuze te maken met betrekking tot de nieuwe bestemming van uw lijfrente? Neemt u dan gerust contact op met onze servicedesk. We staan u graag te woord. Indien gewenst kunt u ook een persoonlijke afspraak inplannen inplannen. 

 



Overschrijding wettelijke bedenktermijn voor de nieuwe bestemming van uw vrijgevallen lijfrente

U bent in het bezit van een vrijvallende lijfrentepolis of een geblokkeerde bankrekening. En uw lijfrentecontract bereikt de einddatum.

Hoe nu verder?

De wetgever biedt u de mogelijkheid om na het bereiken van de einddatum voldoende tijd te hebben om de nieuwe bestemming voor de lijfrente te kiezen. We noemen dit de wettelijke bedenktermijn. Echter, aan deze wettelijke bedenktermijn zijn wel een aantal voorwaarden gesteld.

Hoe lang mag u nadenken over de nieuwe lijfrente bestemming?

In de wet is, met betrekking tot de spelregels over lijfrente, bepaald dat “De begunstigde uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin de einddatum van de lijfrente is bereikt een keuze moet maken”.

Voorbeeld:

Stel dat uw lijfrente op 1 juli 2020 vrijkomt, dan heeft u tot uiterlijk 31 december 2021 de tijd om de nieuwe bestemming van uw lijfrente te kiezen.

Let op: valt het contract vrij doordat de begunstigde helaas is komen te overlijden? Dan noemen we dit een nabestaandenlijfrente en heeft u één jaar extra de tijd om de nieuwe bestemming van de lijfrente te bepalen.

Tip: u weet nog niet wat de nieuwe bestemming van uw lijfrente gaat worden? Parkeer dan uw lijfrente waarde tijdelijk op banksparen op basis van een variabele rente. U creëert dan voor u zelf een tijdelijke oplossing én heeft voldaan aan de spelregels met betrekking tot het vinden van een nieuwe bestemming binnen de wettelijke bedenktermijn. Bereken de hoogste rente voor uw lijfrente.

Wat gebeurt er als u de wettelijke bedenktermijn overschrijdt?

 

Op jaarbasis zijn er ongeveer 5000 eigenaren van een lijfrente die te laat zijn met het bepalen van de nieuwe bestemming van hun lijfrente. Dit kan nare financiële consequenties hebben.

 

Bij overschrijding van de wettelijke bedenktermijn zal de aanbieder waar het geld staat uw lijfrente formeel in één keer afkopen en ná inhoudingen van de loonbelastingen in één keer aan u uit keren. In de meeste gevallen gaat de aanbieder hierbij uit van 52%. Stel dat dit percentage te hoog is, dan wordt dit gecorrigeerd tijdens uw jaarlijkse aangifte IB.

Daarnaast moet u 20% revisierente over het gehele bedrag betalen. Deze revisierente wordt niet door de aanbieder ingehouden , maar moet u zelf aangeven tijdens de jaarlijkse aangifte IB. De aanbieder is verplicht om de afkoop van de lijfrente door te geven aan de fiscus.

 

De totale schade voor u kan dus oplopen tot 72% van de totale lijfrente waarde.

 

Voorbeeld:

 

Totale waarde van de lijfrente bedraagt bij afkoop: € 56.000

 

Verzekeraar of bank houdt 52% in: € 29.120

Revisierente ad 20%: € 11.200

 

Totale waarde minus de inhoudingen = € 56.000 - € 40.320 = € 15.680,-

 

Tip: de huidige verzekeraar of bank waar uw huidige contract de einddatum bereikt zal u regelmatig bij u gaan informeren wat u met de opgebouwde lijfrentekapitaal wil gaan doen. Laat u zich hierdoor niet opjagen. Informeer de aanbieder dat u bezig bent om zich te oriënteren en dat u de aanbieder tijdig zal informeren wat de nieuwe bestemming van de lijfrente wordt.

 

Als u door omstandigheden de lijfrente uitkeringen niet tijdig kan laten ingaan kunt u bij uw belastingkantoor toestemming vragen om een verlenging van de bedenktermijn te krijgen.

Vind u het moeilijk om de juiste keuze te maken met betrekking tot de nieuwe bestemming van uw lijfrente? Neemt u dan gerust contact op met onze servicedesk. We staan u graag te woord. Indien gewenst kunt u ook een persoonlijke afspraak inplannen inplannen. 

 



Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws