Start hier direct met vergelijken

Vragen?  085 888 4070 

  Valt uw lijfrente vrij en bent u woonachtig in het buitenland?

  Woont u in het buitenland en bent u in het bezit van een vrijvallende lijfrente of pensioenpolis? Het aantal aanbieders waar u een direct ingaande lijfrente of pensioen kan aankopen is beperkt.

  Direct ingaande lijfrente

  Bent u in het bezit van een oud regime lijfrente of een nieuw regime lijfrente? U kunt een direct ingaande uitkering aankopen of de beschikbare lijfrente koopsom nog een aantal jaren uitstellen. Het een en ander is mede afhankelijk van de van toepassing zijnde fiscale spelregels.

  Indien u een direct ingaande lijfrente wil aankopen heeft u de keuze uit een overbruggingslijfrente, een tijdelijke lijfrente of een levenslange lijfrente. In bijna alle gevallen moet u de direct ingaande lijfrente of de uitgestelde lijfrente aankopen bij een verzekeraar. Als u woonachtig bent in het buitenland is het aankopen van een bancaire lijfrente nagenoeg onmogelijk. De bancaire aanbieders geven als reden dat men niet over de juiste notificatie (vergunning) beschikt om u te mogen bedienen. In het onderstaande overzicht ziet u bij welke verzekeraars en banken u als niet ingezetene van Nederland terecht kan met uw beschikbare lijfrente koopsom.

  Direct ingaand pensioen

  Indien u een direct ingaand pensioen moet aankopen heeft u weinig keuze met betrekking tot de gewenste looptijd en de vorm. De looptijd moet levenslang zijn. Wel mag u kiezen voor een zogenaamde hoog laag constructie. Onlangs heeft Staatssecretaris Klijnsma de Pensioenknip opnieuw geïntroduceerd. Het is niet toegestaan om de uitkering aan te kopen bij een bank. U moet de pensioenuitkering aankopen bij een verzekeraar.

  Lijfrente in het buitenland en de fiscus

  Bent u woonachtig in het buitenland een ontvangt u een uitkering vanuit een lijfrente of pensioen? U zult dan belasting moeten betalen over de te ontvangen uitkering. U kunt in de meeste gevallen kiezen of u de lijfrente in Nederland of in het land waar u staat ingeschreven laat belasten. Als u de lijfrente of pensioen wil laten belasten in het land waar u nu woont moet u het "verzoek vrijstelling inhouding loonbelasting" indienen bij de Belastingdienst/Afdeling Buitenland te Heerlen. De Nederlandse Belastingdienst heeft met een groot aantal landen een belastingverdrag afgesloten. Dit ter voorkoming dat u twee keer belasting over uw lijfrente uitkering moet betalen. De belastingdienst heeft gemiddeld zes werken nodig om uw verzoek af te handelen. Lees meer over lijfrente en belasting.

  Let op: Voor het bemiddelen met niet-ingezetenen heeft de adviseur een speciale vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten. 123lijfrente.nl is in het bezit van deze vergunning. U kunt hiervan gebruik maken door de aanvraag via 123lijfrente.nl in te dienen.
  Let op: Woont u in het buitenland een ontvangt u een lijfrente of pensioenuitkering? De komende jaren vindt er een belangrijke verandering plaats met betrekking tot de belastingheffing op lijfrente en pensioen.
  Tip: Komt de beschikbare lijfrente koopsom vrij uit een rechtsvorm, bijvoorbeeld een gouden handdruk bv, dan moet u het verzoek vrijstelling inhouding loonbelasting indienen bij de belastinginspecteur in uw regio. Doet u dat niet, dan leidt dit tot een vertraging van de afhandeling van uw aanvraag.
  Let op: Bent u woonachtig buiten de Europese Unie dan kunnen we u helaas niet bedienen. Neemt u in dat geval contact op met uw huidige aanbieder.

  Overzicht aanbieders voor aankoop lijfrente en pensioen in het buitenland

  Aanbieder Voorwaarden
  AEGON Verzekeringen AEGON Verzekeringen Alle landen. Alleen voor bestaande klanten van AEGON en alleen als de bestaande overeenkomst wordt verlengd in een uitgestelde lijfrenteverzekering.
  Allianz Verzekeringen Allianz Verzekeringen Een aantal landen in Europa. Wilt u zeker weten of Allianz u van dienst kan zijn; neem dan contact op met de servicedesk. Tel: 0031 85 888 4070
  Let op! Vanaf 1 januari 2016 is de Common Reporting Standard (CRS)in werking getreden. Dit houdt in dat alle financiële instellingen in de wereld moeten nagaan of hun klanten (particulier of zakelijk) in de zin van CRS belastingplichtig zijn in het buitenland. Met andere woorden: of iemand belasting moet betalen in een ander land dan Nederland. Het doel hierbij is het voorkomen van belastingontwijking.

  Wilt u weten welke verzekeraar u de hoogste lijfrente of pensioenuitkering kan aanbieden? Om u veel tijd een moeite te besparen kunt bij 123lijfrente.nl direct alle aanbieders vergelijken. U kunt snel en kosteloos een offerteblad opvragen. U ontvangt deze direct per mail. Heeft u uw keuze gemaakt? Indien gewenst kunt u direct online uw aanvraag indienen. U wordt vanuit uw online dossier pro actief geïnformeerd over de status voortgang van uw lijfrente of pensioen aanvraag.

  123lijfrente.nl is gespecialiseerd in het bedienen van klanten met een lijfrente of pensioen polis. We handelen jaarlijks honderden dossiers af voor consumenten die in het buitenland woonachtig zijn. Hoe men onze dienstverlening heeft ervaren kunt u teruglezen in de klantervaringen

  Heeft u nog vragen of wilt u eens rustig overleggen? We staan u graag te woord. U kunt ons op werkdagen van 09.00 tot 17.00 telefonisch bereiken. Of stuur ons een mail:info@123lijfrente.nl.


  Vragen?

  Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

  Handige links

  Wilt u een "verzoek vrijstelling inhouding loonbelasting" met betrekking tot uw lijfrente of pensioenuitkering indienen:

  Wilt u weten met welke landen Nederland een belastingverdrag heeft gesloten: