Verzekeraars op het dievenpad

Je zou denken dat levensverzekeraars na de woekerpolisaffaire hun lesje geleerd hebben. Méér kosten dan opbrengsten zou niet meer moeten kunnen. Vergeet het maar; ik moet u teleurstellen. Het kan nog véél erger. Het rendement op uw beleggings-lijfrenteverzekering was door de zware koersverliezen sinds het jaar 2000 en door de hoge kosten al niet veel soeps. Als het nu op uitkeren aankomt, brengen alle periodieke uitkeringen opgeteld vaak nog minder op dan de waarde van de spaarpot op de einddatum. Daarbij wordt van de lage rentestand schandelijk misbruik gemaakt.

Beste advies

Wie een periodieke uitkering uit zijn vrijvallende lijfrente wil ontvangen, oriënteert zich het best bij 123lijfrente.nl. Die geeft een keurig overzicht van aanbieders, die u nog wél wat winst gunnen. Uw gierige verzekeraar is verplicht het gespaarde kapitaal over te hevelen naar elke andere iets royalere collega in het land. Ook uw eigen bank doet u over het algemeen een beter voorstel.

De gêne voorbij

Er zijn levensverzekeraars die zelfs de euvele moed hebben om een negatieve rekenrente te hanteren. Ze schamen zich er geen seconde voor, om daarbij wél de gebruikelijke winstmarges voor zichzelf in rekening te brengen. Kosten worden keihard en volledig doorberekend.

Bron: De Telegraaf / rubiek: Over Geld / column van Peter Beszelsen

Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....