U woont in het buitenland en u heeft vrijvallend lijfrente- of pensioenkapitaal?

Woont u in het buitenland en bent u in het bezit van vrijvallend lijfrente- of pensioenkapitaal? Dan krijgt u veelal te maken met een beperkt aantal aanbieders die u kunnen bedienen. De servicedesk van 123lijfrente.nl ontvangt veel vragen van klanten woonachtig in het buitenland met betrekking tot hun lijfrente- of pensioenkapitaal. Hieronder een kort overzicht.

Top 3 gestelde vragen:

-       Bij welke verzekeraar kan ik mijn levenslang pensioen aankopen?

-       Waarom kan ik niet bij een bank terecht?

-       Moet ik in Nederland belasting betalen?

 

Antwoorden op de top 3 gestelde vragen:

 

-       Het aantal verzekeraars dat u kan/wil bedienen is beperkt. Welke verzekeraar u kan bedienen is afhankelijk van het land waar u staat ingeschreven. Als u wilt weten bij welke aanbieder u terecht kan nodigen we u uit om contact op te nemen met de servicedesk van 123lijfrente.nl.

-       Banken geven veelal aan dat zij niet beschikken over de juiste vergunning om u te kunnen bedienen. Zonder deze “notificatie” is een aanbieder zelfs in overtreding. 123lijfrente.nl heeft voor de meeste landen wel een vergunning en mag daardoor voor u bemiddelen.

-       U moet belasting betalen op het moment dat u een uitkering ontvangt. U mag zelf beslissen of u de lijfrente- of de pensioenuitkering laat belasten in Nederland of het land waar u nu woonachtig bent. In het geval u kiest om de lijfrentepolis in één keer uit te laten keren wordt de uitkering vaak belast tegen 72 % belasting. Dit is een optelsom van 52% belasting en een boete van 20%. Deze boete wordt ook wel revisierente genoemd en is voor iedereen even hoog.

 

 

123lijfrente.nl heeft een buitenland servicepakket ontwikkeld met onder andere de volgende voordelen:

 

o    U ontvangt binnen 1 dag per mail een compleet offerte aanvraagpakket

o    100% duidelijkheid met betrekking tot alle kosten

o    U ontvangt per mail de benodigde documenten t.b.v. de belastingdienst

o    U wordt pro-actief per mail geïnformeerd over de voortgang van uw aanvraag

o    123lijfrente.nl is in het bezit van de juiste vergunning om klanten in het buitenland te mogen bedienen

 

Het zoeken naar de geschikte verzekeraar voor uw vrijvallend lijfrente- of pensioenkapitaal kan frustrerend en tijdrovend zijn. Via 123lijfrente.nl kunt u snel en eenvoudig de aanbieders van lijfrente of pensioen producten met elkaar vergelijken. Zowel voor het berekenen van een tijdelijke lijfrente of een levenslang pensioen.

Woont u in het buitenland en wilt u weten welke aanbieder u kan bedienen? We staan u graag te woord. Tijdens kantooruren: 0320-310 110. Of mail ons: info@123lijfrente.nl

Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....