Bankproducten lijfrente beter dan verzekeringsproducten

Bankproducten winnen het op gebied van lijfrente van de verzekeringsproducten. Dat stelt MoneyView, onafhankelijk onderzoeksbureau, dat onderzoek deed naar de producten. “Een vergelijking tussen bankspaarproducten die het meest opleveren met verzekeringsproducten die het minst opleveren laat verschillen zien tot wel 50% in opbrengst”, stelt het onderzoeksinstituut.

De vijf sterren op het gebied van prijs gaan dan ook allemaal naar bankproducten: lijfrente spaarrekening van ASR Bank, Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer Achmea en Aanvullend PensioenSparen van Nationale Nederlanden Bank. Op het gebied van flexibiliteit waren er wel vijf sterren voor één verzekeringsproduct, de KoopSommenVerzekering van Interpolis. De overige vijfsterren gingen naar bankproducten van Allianz (Lijfrentespaarrekening) en Delta Lloyd Bank (Lijfrente Groeirekening).

Direct ingaande lijfrentes

Bij de direct ingaande lijfrentes lagen de verhoudingen iets anders. Op het gebied van flexibiliteit waren er vijf sterren voor drie verzekeringsproducten: Garantie Inkomen van Aegon, Zuivere Lijfrente van Reaal en SNS Garantie Lijfrenten van SNS Bank. Op het gebied van prijs was de maximale score voor Lijfrente Uitkeren van Aegon Bank, Extra Pensioen Uitkering van ASR Bank en Extra Pensioen Inkomen van Centraal Beheer Achmea.

Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....