Hoog/laag constructie bij lijfrente ook mogelijk?

Bij het uitkeren van een pensioenkapitaal is de “uitkering hoog-laag” in de verhouding 100:75 redelijk ingeburgerd. Bij een lijfrentekapitaal is dat in principe niet toegestaan. Toch wordt deze constructie bij een lijfrente door 123lijfrente.nl regelmatig uitgevoerd. Met name als het lijfrentekapitaal dusdanig groot is, dat het maximum van de tijdelijke oudedagslijfrente wordt bereikt (€ 21.248 op  jaarbasis). In dat geval wordt er vaak gekozen voor de aankoop van enerzijds een tijdelijke oudedagslijfrente met een maximum van ongeveer € 1.770,- per maand en met de restant van de koopsom wordt een levenslange lijfrente aangekocht.

In het geval van een bancaire lijfrente, bedraagt de looptijd dan 20 jaar. De optelsom van beide lijfrentes (de tijdelijke oudedagslijfrente en de “levenslange” lijfrente) mogen wel boven de € 1.770,- bruto per maand uitkomen, mits de tijdelijke (korter dan 20 jaar) maar onder dat bedrag blijft. Is de totale beschikbare koopsom groter dan € 100.000,-? In dat geval is het mogelijk om de afzonderlijke lijfrentes te verdelen over verschillende bancaire aanbieders in verband met het deposito garantie stelsel.

Oplossing:

Door het combineren van een levenslange en een tijdelijke oudedagslijfrente wordt het voor uw klant mogelijk om de uitkeringen beter af te stemmen op de inkomenswensen.

Voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden van uw lijfrentekapitaal verwijzen wij u graag naar het overzicht alles over uw lijfrente

Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....