Onderzoek: pensioen levert minder op

Volgens onderzoeksbureau Multiscope leeft veertig procent van de gepensioneerden soberder nadat men met pensioen is. 7% van de gepensioneerden heeft een bijbaan om het pensioen aan te vullen. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek onder 1.231 consumenten

Vier op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over zijn of haar pensioen. De helft van de gepensioneerden ontvangt nu minder dan ze hadden verwacht. Een belangrijke factor voor deze lagere uitkering is de lage rente. De levenslange rente die verzekeraars op dit moment aanbieden bedraagt 0,5%.  Één op de drie gepensioneerden ontvangt te weinig om de levensstandaard van voor het pensioen voort te zetten. Vier op de tien zijn soberder gaan leven. Als de gepensioneerden achteraf iets anders hadden mogen doen, dan hadden ze vooral meer gespaard.

Zorgen over het pensioen
Veertig procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over het pensioen. Opvallend is dat de zorgen niet specifiek voor 50-plussers gelden. Ook vier op de tien 18 tot 35-jarigen maakt zich zorgen over het pensioen. Ondanks de zorg over het pensioen blijkt dat 81% van de Nederlanders zich niet (30%) of nauwelijks (51%) verdiept in het pensioen. Met name 18 tot 35-jarigen verdiepen zich in mindere mate in het pensioen. Voor deze groep staat dit pas over ongeveer 10 jaar op de planning. Slechts 18% van de Nederlanders heeft zijn pensioenzaken goed uitgezocht. Ruim een op de vijf heeft echter na het regelen van het pensioen niet meer gecontroleerd of de pensioenregeling nog steeds de beste optie is.

 

In verband met de inmiddels langdurige lage rente heeft Staatssecretaris Klijnsma besloten om de consument weer gebruik te laten maken van de pensioenknip. Zie een eerdere nieuwsblog van 123lijfrente.nl hierover.

 

Gaat u binnenkort met pensioen en mag u met uw opgebouwde pensioenkapitaal shoppen? U bent van harte welkom om op de site van 123lijfrente.nl te vergelijken en op zoek te gaan naar de hoogste pensioenuitkering.

Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....