Plannen kabinet; AOW leeftijd stijgt minder snel

Het kabinet, de werkgevers en de werknemers hebben afgelopen woensdag 5 juni bij de Sociaal-Economische Raad (SER) hun pensioenakkoord op hoofdlijnen gepresenteerd.

Hoofdlijnen van dit principeakkoord AOW

  • AOW-leeftijd wordt bevroren; de onderhandelaars zijn het eens over een minder snel stijgende AOW-leeftijd. Die wordt bevroren op 66 jaar en vier maanden in 2020 en 2021 en stijgt vervolgens in stappen naar 67 jaar in 2024;
  • Daarna wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Voor ieder jaar dat we gemiddeld ouder worden, moeten we acht maanden langer doorwerken.


Wat betekent dit besluit voor de aankoop van uw lijfrente?

Als u de ontvangst van uw eerste lijfrente uitkering wil laten aansluiten op het bereiken van uw AOW leeftijd is het belangrijk om te weten wat uw AOW leeftijd is. Bij het maken van een lijfrente vergelijking bij ons op de site, wordt uw AOW leeftijd automatisch getoond.

Wilt u aanvullende informatie met betrekking tot uw opgebouwde lijfrente koopsom, vraag dan het gratis e-book 2019 aan. Boordevol tips en tricks voor uw lijfrente. U kunt het e-book direct downloaden.


Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....