Waardeoverdracht van uw lijfrente of pensioen koopsom

Waardeoverdracht van uw pensioen of lijfrente koopsom

U heeft besloten om uw beschikbare lijfrente- of pensioenkapitaal onder te brengen bij een nieuwe aanbieder. Onderdeel van het aanvraagproces is om de huidige aanbieder(s) de opdracht te geven om de beschikbare koopsom(men) over te maken naar de nieuwe aanbieder. Het gehele proces van het overdragen van een of meerdere koopsommen neemt gemiddeld 14 dagen in beslag.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen:

1. U vult het waardeoverdracht formulier in en verstuurt het door u getekende formulier per mail of per post tijdig naar de huidige aanbieder;

2. Uw huidige aanbieder maakt de beschikbare koopsom over naar de nieuwe aanbieder. Tevens verstuurt de huidige aanbieder naar de nieuwe aanbieder. Onder andere:

a. Opgave van het opgebouwde kapitaal

b. Een PSK formulier

3. De nieuwe aanbieder heeft de beschikbare koopsom ontvangen.

 Let op: het is heel belangrijk dat u duidelijke afspraken met de huidige aanbieder maakt over de overdracht van de beschikbare koopsommen. 123lijfrente.nl heeft voor u een informatiepagina met tips & tricks en veel gestelde vragen gemaakt over de waardeoverdracht van lijfrente en pensioen kapitaal.

Over Ferdinand van der Boog
Ferdinand van der Boog

Ferdinand van der Boog
Directeur | Oprichter

Ferdinand van der Boog is medeoprichter van 123lijfrente.nl en schrijft nieuwsitems over verschillende financiële onderwerpen. Belangrijkste uitgangspunt is het zoveel mogelijk helder maken van zaken die soms (onnodig) ingewikkeld zijn. 

 Reacties (0)Reacties zijn gesloten.

Vragen?

Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

 

123lijfrente.nl in het nieuws

Klant 123lijfrente.nl met 'keurslijfpensioen' te gast bij Tros RADAR

De Telegraaf: '123lijfrente.nl is de beste optie'

Elsevier Magazine: '123lijfrente.nl helpt polishouders bij het zoeken naar het beste bod.'

Meer nieuws
....